Restaurantul Gliga din Reghin, model de soba de teracota personalizata

Etape si costuri pentru o usa de semineu personalizata

Modificare semineu

Primim, din cand in cand, intrebarea daca putem sa facem usi de semineu cu dimensiuni personalizate.

Situatie apare de obicei in momentul in care se reface o soba veche si se doreste inlocuirea usii. Solutia oferita de noi pentru client este sa aleaga dintr-o gama larga de usi de semineu/soba de teracota, din galeria de produse deja existenta. E mult mai usor si mai ieftin pentru client sa aleaga din gama existenta.

Decor interior semineu

Poiect de renovare pentru o casa traditionala. Camera de zi e spatiu de relaxare in fata semineului. Usa de semineu e din oferta standard Proferrum.

Modelele de usi de semineu sunt concepute in mod special in mai multe dimensiuni. Dimensiunile sunt create pentru a se potrivi unor dimensiuni standard ale cahlelor de teracota, deci ar trebui sa se poata potrivi si sobei de teracote care se modernizeaza. Exista posibilitatea sa se scoata una sau mai multe cahle si astfel sa existe spatiul necesar pentru usa de semineu dorita. Ideal ar fi sa nu se foloseasca cahle taiate.

Din punct de vedere al costului e mult mai avantajos sa se foloseasca o usa de semineu deja existenta. Pentru semineele noi e important sa luati legatura cu un sobar in momentul in care se face proiectul semineului iar proiectul sa includa usa de semineu dorita. Usa de semineu e importanta pentru ca, pe langa calitatile functionale, e una din componentele estetice principale ale semineului.

Proiect usa de semineu

Pentru proiectele personalizate, costul este prohibitiv. Durata proiectarii si executiei dureaza cateva saptamani si implica multi experti.

In primul rand se face o schita initiala, pe baza dimensiunilor semineului. Pe baza schitei se face o macheta speciala 1:1 dintr-un material special, rezistent la flexiuni. Costul machetei initiale este de cca  1200-1500 EUR. Pe baza acestei machete se construieste o macheta de aluminiu care va fi testata -fiecare element, fiecare surub, imbinare, gauri decorative sau imbinari trebuie sa fie echilibrat/echilibrate. Aceasta macheta se omologheaza apoi se trimite catre turnatorie pentru modelul final in fonta, care se finizeaza, personalizat. Procesul e lung, minutios si costisitor.

Costurile finale pentru o usa de semineu personalizata sunt, din pacate, dupa cum am spus, prohibitive. Insistam mereu asupra importantei proiectului. Mai bine verificati de 2 ori si construiti o data. Mai bine proiectul dureaza mai mult dar in final iese perfect, in fond, un semineu e facut sa dureze zeci de ani.

Pentru a evita situatiile neplacute, sfatul nostru e sa vorbiti cu un sobar de meserie, vorbiti cu clientii acestuia, alegeti din timp usa de semineu, modelul de semineu, incepeti din timp proiectul si nu va grabiti. Pana la urma e cea mai importanta piesa de mobilier din casa!

Speram ca sfaturile noastre sunt de folos, puteti sa ne intrebati pe pagina noastra de facebook si prin intermediul formularului nostru de contact. Spor la construit, speram ca proiectul de amenajare va iesi minunat.