casa_verde_fantastica_casa_renovata_camera_zi_semineu

Proiectul arhitectural Copsa Mare: salvarea patrimoniului arhitectural al unui sat sasesc din Transilvania

In 2006  familia Bassetti a ajuns in zona, la Copsa Mare si au ramas fermecati de aceste locuri, de frumusetea si istoria locului. Au cumparat prima casa veche de peste 100 de ani pentru o suma modica si au renovat-o cu grija, pastrand si punand in valoare arhitectura saseasca. In timp, au mai cumparat alte 6 case, incepand sa transforme satul intr-un sat plin de farmec, asemanator cu satele pline de turisti din zona rurala a Frantei sau Italiei. Proiectul a castigat deja premii de arhitectura si amenajare interioara si poate fi un model de urmat de catre oricine are o casa mai veche sau mai noua!Proiect Copsa mare

Casele din proiect au fost construite initial in sec al XIX-lea si au fost adusa la standarde moderne de confort fara sa se altereze arhitectura traditionala, toate lucrarile de restaurare au fost efectuate folosind resurse locale, mestesugari din zona si mobilier origininal. Calitatea lucrarilor a adus zona si proiectul in atentia presei nationale si internationale.

Noua ne-a placut foarte mult si va invitam sa va bucurati si dumneavoastra de imaginile de mai jos. Fie ca inspiratia sa fie alaturi de dumneavoastra in proiectul casei de vis pe care il veti realiza intr-o zi!

Sursa fotografiilor: Copsa Mare, pozele sunt publicate cu acordul autorilor

Semineele din fotografii au fost construite de Teracota Medias, www.teracota.ro, distribuitor usi de semineu Prodferrum

casa_verde_fantastica_casa_renovata_camera_zi_semineu

Copsa Mare proiect restaurare casa veche camera zi semineu soba teracota casa alba

Copsa mare proiect dormitor soba traditionala teracota usa semineu sticla

Copșa Mare, localitate cu cca 1000 de locuitori, denumita mai demult Căpușul Mare (în dialectul săsesc Grisz-Kopesch, Grîskôpeš, Kopeš, în germană Gross-Kopisch, Großkopisch, în maghiară Nagykapus), este un sat în partea de nord a județului Sibiu, în Podișul Târnavelor. Aparține de binecunoscuta comuna Biertan, patrimoniu cultural UNESCO, de care o despart doar 2 km.

Comună liberă a vechiului Fundus Regius, Copșa Mare stăpânea cele mai întinse și renumite plantații viticole din Țara Vinului. La începutul secolului al XIV-lea slujbele erau oficiate într-o bazilică gotică cu trei nave, însă un document din 1283 aduce cu sine ipoteza existenței unei bazilici mai vechi. Făcea parte din „Terra Medies” (Tara Mediasului).

nationalgeografic_articol_copsa_mareCopsa Mare este acum o destinatie turistica apreciata in special de turistii straini care se entuziasmeaza in aceste vacante in Romania, tocmai datorita etalarii acestor elemente traditionale puse in valoare.

“Medieval romania with italian luxury”
5 of 5 starsReviewed July 1, 2014
This was the best place we stayed on our recent tour of Transylvania. Village authentic and beautiful without being prettified up.”  (review de pe Tripadviser)

Daca aveti o casa traditionala sau o pensiune traditionala, va incurajam sa discutati cu un istoric, cu un designer de interioar si sa vedeti cum puteti sa pastrati cat mai mult din arhitectura originala. Daca aveti un proiect asemanator va incurajam sa ne spueneti mai multe despre el, il vom prezenta pe acest site.

Daca aveti nevoie de consultanta pentru construirea unor seminee traditionale va rugam de asemenea sa ne contactati.